Niška nedelja medijske pismenosti

Vesti čiste svesti

Izložba koja će pokazati kako samo jedan natpis menja kontekst neke fotografije, ali i projekcija filma o važnosti slobode medija, kao i ulične akcije, diskusije i gradski forum, najavljuju iz “Media centra”, biće organizovani od 25. oktobra do 1. novembra na nekoliko lokacija u Nišu, u okviru nedelje medijske pismenosti.

Niz događaja koji će biti organizovani nedelju dana u Nišu, namenjeni su svim građanima, kažu u “Media centru”, ne bi li Nišlije prepoznale značaj medijskog opismenjavanja.

Suština je da ovim događajima podignemo vidljivost medijske pismenosti, ukažemo na neophodnost medijskog i informacionog obrazovanja, ali i da od građana čujemo njihova razmišljanja, i dobijemo korisne informacije za proces medijskog opismenjavanja – dodaju organizatori.

Osim građana, nadaju se da će i novinari učestvovati u ovoj akciji, jer i oni svojim aktivnostima mogu da doprinesu širenju medijske pismenosti.

Inače, nedelju medijske i informacione pismenosti “Media centar” Niš će obeležiti sa međunarodnom organizacijom UNESCO, u okviru projekta „Building trust in media“, a uz pomoć Grada Niša, Kancelarije za mlade Grada Niša, Filozofskog fakulteta u Nišu, Pravnog fakulteta u Nišu, Gimnazije Svetozar Marković, EU info kutka Niš i Deli prostora.

Južne vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *