Jesenje radionice za srednjoškolce

Vesti čiste svesti

Radionice “Mladi uređuju o mladima za mlade“, održane su u Jagodini, 20. -22. oktobra i NovomSadu, 3. -5. novembra 2017. Učesnici su bili učenici srednjih škola iz Srbije, članovi redakcija školskih glasila, možda budući novinari, znatiželjn iil i oni koji žele na vreme da provere da li sebe vide u toj profesiji, razgovarali su sa svojim mentorima o medijskoj pismenosti, novinarskim žanrovima i temama koje ih okupiraju, a jesu ili mogu da budu predmet izveštavanja u školskim glasilima. Organizaciono-predavački tim činili su istaknuti medijski profesionalci  Vesna Mališić, Danica Vučenić, Boban Tomić, i Ljiljana Nešković.

Radionice su organizovane u Jagodini i Novom Sadu, po geografskom principu, da bi se olakšalo mladim polaznicima da lakše stignu do odredišta, s obzirom da je većina mlađaod 18 godina.

Učesnici radionice u Jagodini

U Jagodini su radili učenici gimnazija Sara Dragojević i Dunja Đorđević iz Pirota , Bojana Petrov, Bojana Janković i Nikola Lazić iz Vranja, Nada Živanović i Katarina Stanojlović iz Velike Plane, Marija Saramandić i Marko Saramandić iz Vrnjačke Banje i Jelena Vasić i Anastasija Marinković iz Jagodine.

Jelena Blagojević i Bojan Grujić iz Sombora, Tara Vukmirović, Anja Lakušić i Jelena Milić iz Vrbasa, Vladimir Rakić iz Bačkog Petrovca, Dunja Nedimović i Katarina Polovina iz Vršca, i Milica Stančetić iz Sremske Mitrovice, učestovali su u radionici u Novom Sadu.

Učesnici radionice u Novom Sadu

Projekat ‘’Mladi uredjuju za mlade’’ realizovan je u period od 1. septembra do 30. novembra 2017. Projekat je izabran za realizaciju na konkursu Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije 2017. Na temu – MLADI I EVROPSKA UNIJA; ŠTA NAM DONOSI ČLANSTVO. CILjNA GRUPA: SREDNjOŠKOLCI/EU i nacionalni i kulturni identitet: istine i predrasude.

Radi se o nastavku projektakoji je prvi put realizovan 2016. na Tari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *